Carregador

Conviure amb un «moc»

fibrosi quística

Conviure amb un «moc»

  • L'exposició es podrà visitar a la sala cuidArt de l'Hospital de Dénia fins al 27 de novembre

 

 Amb motiu del Dia Mundial de la Fibrosi quística, el Hospital de Dénia inaugura l'exposició Crepitantés, de l'artista Elisa González García, artista plàstica, il·lustradora i pacient de fibrosi quística.

 

Crepitants és un projecte artístic sobre fibrosi quística que cerca visibilitzar la malaltia i millorar la relació i l'adherència al tractament dels pacients que la pateixen.

Aquest projecte intenta ampliar l'imaginari de la malaltia mitjançant iconografies característiques de la malaltia, com el moc, i emprant elements com l'humor, el color i la diversió.

 

Crepitants serveix com a punt de trobada positiu i optimista amb la fibrosi quística, tracta de millorar l'experiència dels i les pacients a través de noves representacions de la malaltia, i suposa una plataforma de divulgació sobre aquesta patologia rara des de l'àmbit de la cultura.

 

La mostra representa la quotidianitat de la fibrosi quística. Segons Elisa González la proposta es desenvolupa com a autocura. “En aquest projecte artístic tot allò relacionat amb la malaltia és susceptible de ser representat plàsticament, i les il·lustracions es caracteritzen per la presència de la figura del moc com un acompanyant de vida a qui cal acceptar i voler”, explica. 

 

A Espanya, segons la Federació Espanyola de Fibrosi Quística, Aquesta malaltia crònica i degenerativa afecta unes 2.500 persones. El seu diagnòstic sol ser d'hora, abans de fer 18 anys ja estan identificats el 92% dels pacients.