Carregador

Vam participar en un projecte europeu de ciberseguretat

Vam participar en un projecte europeu de ciberseguretat

El Hospital de Dénia desenvoluparà, al costat de altres vuit institucions més de la Unió Europea que conformen un consorci, un conjunt de solucions informàtiques i una estratègia de formació que ajudin a lluitar contra els atacs informàtics en l'àmbit de la salut.

Es tracta del projecte "Protego", finançat per la Comissió Europea, En el qual participa també el Grup Corporatiu GFI Informàtica, la Universitat de Southhampton, la divisió de Ciència i Tecnologia d'IBM d'Israel, l'Hospital italià Sant Rafaele, la Universitat d'Alcalá d'Henares, la Universitat belga de Micro-electrònica Centrum, la catòlica de Leuven -també belga- i la britànica Information Catalyst for Enterprise LTD.

Protego s'emmarca en el Programa 2020 Horizon dels Unió Europea. El citat consorci, de què forma part Marina Salud, Haurà de crear en el termini de tres anys un paquet de solucions tecnològiques que permetin millorar la protecció de la informació clínica que es maneja en les organitzacions sanitàries i que, en ocasions, ha estat objectiu d'atacs per part de jaquers internacionals.

L'Hospital de Dénia i l'Hospital San Raffaele, Seran el camp de proves d'aquest conjunt de solucions, de manera que per al director de Tecnologies de la Informació de Marina Salud, Vicent Moncho, "Aquesta és una oportunitat que se'ns brinda per pilotar un programa internacional que ens ajudés a millorar la seguretat dels nostres sistemes d'informació ja que en un Hospital sense papers, la seguretat de la informació clínica és un objectiu estratègic". L'Hospital de Dénia, a més, desenvoluparà una estratègia de formació adreçada a professionals, que posteriorment implementaran la resta d'institucions involucrades en el projecte.

El programa, dotat amb quatre milions i mig d'euros, Està estructurat en 8 projectes interrelacionats on cada organització de l'consorci és la responsable de la consecució dels productes i els objectius associats, on I + D + I és una part fonamental, a causa de la necessitat de desenvolupar nous algoritmes i infraestructures per prestar aquests nous serveis.