Carregador

Un metge de de Gata de Gorgos desenvolupa la primera APP per detectar arítmies

mula

Un metge de de Gata de Gorgos desenvolupa la primera APP per detectar arítmies

El Dr. Carlos Mulet, Falcultativo d'Atenció Primària a el Centre de Salut de Gata de Gorgos, Ha desenvolupat la primera aplicació -APP- que, a través d'un pulsòmetre òptic d'ús esportiu, És capaç de detectar la fibril·lació auricular. Fins al moment les extrasístoles, bradicàrdies i taquicàrdies es monitorizaban a través de dispositius molt costosos i complexos, com els holters.

La nova APP permet controlar el ritme cardíac les 24 hores del dia amb només un pulsòmetre, connectat via bluethooth a el mòbil. L'aplicatiu, subratlla el Dr. Mulet, "quan detecta una anomalia en la freqüència cardíaca, llança un avís en temps real a la persona encarregada de l'control o monitorització de l'pacient; a més d'un senyal de geolocalització".

La arítmia més característica és la fibril·lació auricular i és la responsable de la major part dels isctus isquèmics amb una prevalença de 4.4% en la població espanyola major de 40 anys. S'associa a una alta mortalitat i morbiditat, I s'estima que a Espanya més d'un milió de persones presenten fibril·lació auricular, dels quals més de 90.000 estan sense diagnosticar. Segons el Dr. Mulet, "l'ictus isquèmic és un patologia molt incapacitant i que, un cop instaurada la recuperació és molt insidiosa i complicada. A més el tractament representa un important despesa econòmica per al sistema sanitari".

L'aplicació, que forma part de la tesi doctoral d'facultatiu de Gata de Gorgos, s'ha desenvolupat al llarg de 3 anys, al costat de estudis clínics en 350 pacients i associada a un algoritme molt complex. Arrhytmial, que és el seu nom comercial, totalment gratuïta i en la seva posada en marxa han col·laborat les universitats de València, Jaume I y Politècnica, També de València.