Carregador

Teleoftalmologia per als pacients de la Marina Alta

teleoftalmologia

Teleoftalmologia per als pacients de la Marina Alta

 

El Departament de Salut de Dénia ha posat en funcionament un programa de telemedicina per a l'atenció oftalmològica. El programa s'ha iniciat al Centre de Salut Integrat de Calp i s'ampliarà a altres centres de salut de la Marina Alta.

Es tracta d'un examen de revisió que es realitza mitjançant fotografies de el fons d'ull i que permet a l'especialista observar la retina i estructures adjacents. Les fotografies, guardades a la història clínica del pacient, seran revisades pel facultatiu especialista qui, en cas d'afecció ocular, citarà el pacient en la seva consulta.

El programa facilita el control el fons d'ull i permet realitzar un cribratge de la població sana. Mitjançant aquestes revisions l'especialista podrà detectar alteracions fins i tot abans que el pacient tingui símptomes, evitant així futures complicacions.

Els pacients amb diabetis seran els primers a beneficiar-se de el programa. Ja que a causa de la seva patologia, requereixen d'un control ocular anual per detectar i tractar de manera precoç una possible retinopatia diabètica, abans que hi hagi pèrdua de visó.

Per al Dr. Scalerandi, Cap de Servei d'Oftalmologia: "El diagnòstic precoç mitjançant la teleoftalmologia ens permetrà tenir un major control oftalmològic de la població de la Marina Alta. L'assistència mitjançant la telemedicina facilita l'accés dels veïns dels municipis més allunyats de Dénia. "