Carregador

Resultats de PCR més ràpids per als veïns de la Marina Alta

pcr

Resultats de PCR més ràpids per als veïns de la Marina Alta

La Fundació Dénia, En col·laboració amb la societat de la Marina Alta, Ha donat a l' Departament de Salut de Dénia -DSD- XNUMX sistema de detecció de material genètic per analitzar virus, bacteris i cèl·lules tumorals.

L'acte de lliurament, que ha tingut lloc aquest matí al centre sanitari deniera, ha estat presidit pel gerent de el Departament de Salut de Dénia -DSD-, Luis Carretero; el president de la Fundació Dénia, Antonio Sentí; La regidora de Sanitat de l'Ajuntament denier, Cristina Morera i el Comissionat de la Conselleria de Sanitat en el DSD, Joan Puig.

Carretero ha agraït la solidaritat de la fundació i de la societat de la Marina Alta, Pel que suposa d'exemple de col·laboració entre la societat civil i el sistema sanitari públic.

Per la seva banda, Antonio Sentí ha manifestat la voluntat dels patrons, als quals també s'han sumat molts particulars i empreses de la Marina Alta, de col·laborar i aportar valor en la lluita contra la COVID-19. Es tracta, sens dubte, ha dit "De la iniciativa més ambiciosa de totes les que ha dut a terme la institució, des de la seva fundació, fa ara quinze anys ".

L'analitzador, que ha suposat una inversió de 40.000 euros, Incrementarà la capacitat diagnòstica de l'DSD. En aquest sentit, la nova tecnologia, subratlla el Carretero, "Suposa un salt qualitatiu en el Servei de Diagnòstic Biològic de l'DSD, per la precisió que ofereix, entre un 95% de sensibilitat i especificitat; el que redundarà en major seguretat i rapidesa a l'hora d'obtenir els resultats ".

Fundació Dénia

És una fundació formada per una vintena de patrons, amb vocació comarcal. Porta implantada 15 anys a la Marina Alta, donant suport a iniciatives comarcals en l'àmbit cultural, social, esportiu i mediambiental.