Carregador

Urgències

 

 

24 hores a el dia 365 dies a l'any

Telf: 966429200

Urgències molt greus o vitals 112

 

 

 

Urgències

 

 

El Servei d'Urgències de l'Hospital de Dénia és el servei de referència a la Marina Alta.

Estem situats en un lloc estratègic a 5 quilòmetres de la  sortida 62, A l'autopista de la Mediterrània AP-7, Pràcticament en línia recta.

 

 

 

 

 

 

 

Si sospites que el teu urgència és vital, crida immediatament al 112. Aquí et formularan una sèrie de preguntes per valorar-te i enviar-te el vehicle amb el recurs sanitari més adequat que garanteixi la teva seguretat.

Si, per contra, la teua dolència no és urgent pots acudir a qualsevol dels punts d'atenció continuada que tenim distribuïts per 11 zones bàsiques de la Marina Alta.

 

 

 

 

Telèfons d'Urgències Centres de Salut

 

Benissa 

96 5739105

Calp

966870451

Dénia

966428251

Verger

966428401

Gata de Gorgos

966429675

Ondara

966429690

Orba

966409990

Pedreguer

966429650

Pego

965 318951

Teulada

965739089

Xàbia

966428153

 

barceló

Dr. Antoni Barceló, cap de Servei d'Urgències

 

 

Com funciona el Servei d'Urgències?

 

Admissió d'Urgències

 

A l'entrar per la porta d'Urgències et trobaràs amb un taulell en què et demanaran la teva acreditació. La necessitem, a més de per saber com et dius, per obrir la teua Història Clínica Electrònica i per la teva seguretat clínica. És important que el teu SIP o targeta sanitària sigui personal i intransferible.

Després d'aquest procediment, passaràs a una sala d'espera i, transcorreguts uns minuts, un membre del personal de infermeria et trucarà per fer-te una sèrie de preguntes sobre la teua dolència. Això és el que anomenem el triatge.

 

 

Urgències

 

 

triatge

Al triatge treballem amb el sistema internacional de classificació de Manchester pel que se t’assigna un nivell de gravetat, A què també va associat un color. El temps que esperaràs a que t'atengui el metge dependrà d'aquest nivell de gravetat i el nombre de pacients que acudeixin aquest dia a Urgències, el que nosaltres anomenem pressió assistencial.

 

 

 

Vermell: Urgència vital. Temps d'espera: 0 minuts

Taronja: Molt urgent. Temps d'espera: 10 minuts

Groc: Urgent: Temps d'espera: 60 minuts

Verd: Poc Urgent: Temps d'espera: 120 minuts

Blau: No Urgent: Temps d'espera: 240 minuts

 

 

 

El concepte de el temps i l'espera

 

Aquests són els temps mitjans d'espera de referència a nivell internacional. Això no vol dir que es compleixi rigorosament perquè les Urgències, com el seu nom indica, són urgències i no són atencions programades.

T'aconsellem que, si estimes que ens cal acudir a un hospital on et practiquessin exploracions complementàries, millor dirigeix-te al teu centre de salut. Allà el seu flux de pacients és, per la seva pròpia naturalesa, més àgil i també compta amb professionals qualificats; a més, col·laboraràs a descongestionar el Servei d'Urgències de l'Hospital.

 

 

 

 

Proves complementàries possibles

 

Un cop se t'ha classificat, i depenent del teu estat de gravetat, hauràs de dirigir-te a la sala d'observació, box o la sala d'espera. En aquest últim cas esperaràs fins que se t’avisi que tens consulta amb el metge. Normalment el facultatiu, si així ho considera, demana una sèrie de proves complementàries. Un cop realitzades aquestes exploracions, passes a la sala d'espera de resultats on et tornaran a avisar que el facultatiu té els resultats per oferir-te un diagnòstic.

 

Arribats a aquest punt els pacients reben l'alta o són ingressats a la planta d'hospitalització.

 

 

Urgències

 

 

 

Sala d'Observació

 

En aquesta àrea s'atenen els pacients que necessiten major grau d'atenció i observació sanitària, Encara que no la rapidesa extrema de les urgències vitals.

La Sala d'Observació és un espai ampli i diàfan amb 14 llocs i un control central en què hi ha presència constant de personal sanitari.

L'estada a Observació pot durar des unes hores fins a un curt temps d'hospitalització, Depenent de la situació de cada pacient.

El accés de familiars a aquesta sala està restringit a un horari específic. A més només es permet a un acompanyant per pacient, encara que si hi ha diversos aquests poden fer torns durant el temps de la visita.

 

 

 

Horario de visitas:  09:30-10:00  13:30-14:00 20:30-21:00

 

 

 

A la Sala d'Observació es practiquen amb freqüència actes mèdics de prou complexitat, de manera que l'horari de visites es pot veure afectat per aquests procediments. En aquesta zona es requereix silenci i no es permet l'ús de telèfons mòbils.