Carregador

Unitat de l'Obesitat

 

La Unitat de Tractament Integral de l'Obesitat és un grup multidisciplinari en el qual participen especialistes en: Cirurgia General i DigestivaEndocrinologiaMedicina Digestiva, Anestèsia i Reanimació, radiologia, Infermeria, CardiologiaPneumologiaPsicologia i Psiquiatria, Amb l'objectiu de realitzar un abordatge integral de l'pacient obès.

 

l'Hospital Marina Salud de Dénia oferta la Cirurgia Bariàtrica amb uns resultats excel·lents. Dues de les tècniques que es realitzen són el bypass gàstric i la Gastrectomia vertical o màniga gàstrica. En tots dos casos l'accés és mínimament invasiu (Accés laparoscòpic), De manera que la recuperació postoperatòria és molt més ràpida.

 

Abans i després de la cirurgia els pacients acudeixen a sessions grupals en què se'ls explica com serà l'operació. Allà coneixen a altres pacients, amb els quals intercanvien impressions i resolen dubtes.

 

En el cas dels pacients obesos, l' suport psicològic és fonamental ja que, segons el Cirurgià General i Digestiu Dr. Juan José Arroyo, "la pèrdua de pes és molt ràpida després de la cirurgia, aproximadament uns 2-3 quilos per setmana però el realment difícil és mantenir el pes assolit -més de el 50% de l'excés de pes- al llarg dels anys". Per a la Endocrina, Dra. Teresa Pedro,  modificació de l'alimentació i els hàbits de vida de l'pacient són variables fonamentals perquè la cirurgia sigui un èxit.

 

La Cirurgia Bariàtrica està indicada en pacients amb índexs de massa corporal (IMC) superiors a 40 oa partir d'IMC superiors a 35 amb patologies associades, bé de caràcter metabòlic (Diabetis, Dislipèmia, Hipertensió), articulars o respiratòries.