Carregador

pacient Actiu

 

Cada vegada més municipis de la Marina Alta s'adhereixen al programa "Pacient Actiu"De la Conselleria de Sanitat. al Departament de Salut de Dénia -DSD- es va implantar el 2016. Va començar a pilotar en els municipis de Dénia i el Verger. Al llarg de l'exercici següent els pacients crònics de Pego i Gata de Gorgos van celebrar també tallers d'informació i autocura en els seus respectius municipis. En 2018-2019 es van sumar a el programa Benissa i Moraira, Calp i Xàbia.

 

 

pacient Actiu

És un programa de la Conselleria de Sanitat que va dirigit a pacients que presenten una o diverses malalties cròniques com diabetis, patologies cardiovasculars, mentals, respiratòries de llarga durada. A més a ell també es pot adherir persones cuidadores de pacients dependents.

 

Els pacients crònics, sovint, han de prendre decisions sobre la seua autocura, Així que el programa el que fa és oferir-les eines necessàries perquè tinguin resposta a tots aquells dubtes sobre la seva salut i cura que se'ls puguin plantejar.

 

L'objectiu és, a través de diferents tipus d'activitats, augmentar la confiança en les habilitats dels pacients crònics per manejar els símptomes i problemes causats per la patologia.

 

A la Marina Alta, el programa es desenvolupa en grups de pacients de diferents patologies i en centres municipals, fora de l'àmbit sanitari. són tallers de dues hores i mitja setmanals que imparteixen persones afectades per malalties cròniques durant sis setmanes, són tallers entre iguals

 

 

pacient actiu