Carregador

Diagnòstic per la Imatge i Intervencionisme

luis Andreo

Luis Andreo, cap de Servei de Radiodiagnòstic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En el nostre servei es duen a terme procediments de molta complexitat, com la Radiologia Intervencionista, que no s'ofereix en altres hospitals comarcals"

 

 

 

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital de Dénia compta amb tecnologia puntera y professionals en formació contínua, El que ens permet aplicar les últimes tècniques de l'especialitat, com és la radiologia Intervencionista i la ressonància Cardíaca.

Els radiòlegs estan distribuïts en òrgans-sistemes, El que vol dir que cada radiòleg està especialitzat en un òrgan (fetge, cervell, os, etc.) i realitza totes les exploracions que necessita un pacient amb una malaltia determinada; és a dir que el radiòleg de cervell, per exemple, fa les ecografies cerebrals, informa els TC i les RM de crani i així tots. Això és un gran avanç enfront de l'especialització per equips antiga, En la qual el radiòleg s'especialitzava en informes de RM o en realitzar ecografies. Amb la nova distribució el radiòleg s'especialitza molt més i resulta més útil per al diagnòstic i tractament del pacient.

 

pacients oncològics

Posem el nostre major esforç en assegurar que als pacients, per exemple oncològicss, se'ls realitzen les exploracions de manera immediata, Res més se'ls diagnostica la lesió. Després, es pauten altres de seguiment en cadascuna de les fases de malaltia i cicles de tractament.

Grups de diferents especialitats ens reunim cada setmana al voltant de les Comissions Clíniques on discutim la situació de cada pacient. En el cas dels oncològics els donem un tractament personalitzat: es discuteix és el cas, es decideix el diagnòstic i el tractament i els mitjans que cal posar a la seva disposició.

 

modalitats Diagnòstiques

 

  • radiologia convencional
  • Ortopantomografia
  • densitometria Òssia
  • radiologia contrastada
  • Ecografia i Doppler
  • tomografia computada
  • ressonància Magnètica
  • radiologia Intervencionista: Inclou tots els procediments de radiologia intervencionista, tant els diagnòstics com els terapèutics.

 

intervencionisme Radiològic

El més especialitzat és el intervencionisme Radiològic. Normalment es diferencia entre Neurointervencionismo i el Intervencionisme General.