Carregador

Nova Unitat de Dany Cerebral Adquirit

dany cerebral

Nova Unitat de Dany Cerebral Adquirit

El Departament de Salut de Dénia ha posat en marxa aquesta setmana la nova Unitat Ambulatòria de Dany Cerebral Adquirit. Està ubicada al CSI I de Dénia, A La Pedrera, i atén pacients tots els dies de la setmana.

L'objectiu de la unitat és tractar els pacients afectats per accidents cerebrovasculars, Traumatismes cranioencefàlics greus i lesions cerebrals post-infeccions i tumorals. La unitat està formada per metges especialistes en Rehabilitació i terapeutes especialitzats en fisioteràpia neurològica, logopèdia neurològica, neuro-psicologia i teràpia ocupacional.

Segons el cap de Servei de Rehabilitació de el Departament de Salut de Dénia -DSD-, Álvaro Escuder, "la nova unitat frega l'excel·lència, Ja que els tractaments estan personalitzats i s'administren de manera individual en sessions de 45 minuts, 2, 3 o 5 dies per setmana, segons indicació. Un cop el pacient ha estat donat d'alta de l'Hospital de crònics i llarga estada de Dénia, percep una autèntica continuïtat en les cures, Ja que la nova unitat és confrontant a l'esmentat centre sanitari. Es tracta d'una unitat multidisciplinària que té per objectiu millorar la capacitat funcional de l'pacient en totes les àmbits de la seva vida diària ".

La nova Unitat Ambulatòria de Dany Cerebral Adquirit ocupa 4 sales independents, Ateses pel mateix nombre de professionals en les que s'imparteixen les teràpies de manera individual 1 × 1, un pacient, un terapeuta.

La pauta de tractament estarà sempre dirigida per un facultatiu especialista en Rehabilitació, qui supervisarà en tot moment l'evolució de l'pacient. Està previst que els tractaments s'administrin entre sis mesos i un any, Depenent de cada cas.

Què és el dany cerebral adquirit?

El Dany Cerebral Adquirit és tota patologia neurològica que es desenvolupa en quatre àmbits diferenciats: el cerebrovascular, Que ocupa un 85% dels casos, i el mal amb major prevalença és l'ictus. Molt per darrere, un 15% dels casos, les ocupen altres patologies com els traumatismes cranioencefàlics greus, els processos tumorals o la patologia infecciosa (Encefalitis, neuroencefalitis ...).