Carregador

Neix a l'Hospital de Dénia el primer nadó de mare ucraïnesa fugida de la guerra

Neix a l'Hospital de Dénia el primer nadó de mare ucraïnesa fugida de la guerra

El primer nadó de mare ucraïnesa fugida de la guerra ha nascut al Hospital de Dénia. És el primer fill de Mariia, de 44 anys. El petit, que ha pesat 2 quilos i 930 grams, ha vingut al món per part natural, ahir a les 16 hores de la tarda. Tant la mare com el fill es troben en perfectes condicions a la planta de Maternitat de l'Hospital de Dénia, centre públic gestionat pel grup sanitari Ribera.

 

Mariia va arribar el 7 de març passat des de Strutyn, a prop de la frontera amb Polònia, fins a la localitat alacantina de Xàbia, on resideix la seva germana Natalia des de fa més de 20 anys.

Va sortir amb tren d'Ucraïna fins a la frontera polonesa, on l'esperaven el seu cunyat i nebot que es van desplaçar des de Xàbia amb cotxe per recollir-la.

 

Va ingressar al Servei de Ginecologia i Obstetrícia dijous passat a la tarda. Segons ha traslladat l'equip de comares que l'ha atès durant el part, va prendre la decisió d'abandonar Ucraïna en comprovar que l'aviació russa estava bombardejant hospitals.

 

L'equip d'Obstetrícia l'ha acompanyat en tot moment, ja que el seu marit, amb qui es connecta constantment a través de videotrucada, s'ha hagut de quedar a Ucraïna. A més, Mariia també ha comptat amb servei de traducció durant el part, ja que al Departament d'Admissió de l'hospital treballa des de fa més de 5 anys Alla Smolyn, d'origen ucraïnès.

 

Creu Roja de Xàbia ha fet una crida a la solidaritat per ajudar Mariia amb els articles necessaris per a la criança del nadó i també amb aliments no peribles per a la població ucraïnesa que està arribant a la zona.

 

ucraïnesa