Carregador

Més d'un centenar de pacients es beneficien de la telefisioteràpia

Més d'un centenar de pacients ja s'han beneficiat del servei de Telefisioteràpia, implantat fa un any al Departament de Salut de Dénia –DSD-. Es tracta d'una eina que permet fer exercici terapèutic de manera no presencial per part del pacient, sota un seguiment telemàtic per part del fisioterapeuta.

La Telefisioteràpia està especialment indicada en pacients amb molèsties articulars i musculars que poden arribar a cronificar-se, com ara les lumbàlgies, cervicàlgies o gonàlgies.

El pacient rep un pla de treball en línia i personalitzat, que ha de fer al seu domicili, sota la supervisió d'un fisioterapeuta. El professional, a través de l'eina ReHub, vigila en línia i de manera periòdica, l'estat físic, el grau de compliment i el progrés. La plataforma que allotja el programari disposa de més de 700 vídeos per a cada tipus de tractament, a més d'un xat obert en tot moment per fer consultes.

Segons Adrián Ventero, Supervisor del Servei de Fisioteràpia del DSD, “la Telefisioteràpia ofereix múltiples avantatges, ja que permet total flexibilitat horària i empodera el pacient amb l'objectiu d'afavorir una actitud activa en la resolució del problema de salut. A més, afegeix Ventero, l'evidència científica demostra que l'exercici físic és el millor aliat per recuperar lesions de caràcter musculoesquelètic”.

A l'últim any 125 pacients del DSD s'han beneficiat de la Telefisioteràpia amb una adherència similar a la fisioteràpia presencial i un grau de satisfacció superior al 90%. El Servei de Fisioteràpia està estudiant la possibilitat de mantenir la plataforma oberta de forma permanent per a alguns pacients que puguin recidivar i introduir també teràpies combinades entre l'hospital i el domicili per a pacients amb altres perfils, com ara postquirúrgics d'espatlla o genoll.

telefisioteràpia