Carregador

La Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital ofereix al voltant de 14.000 tractaments cada any

nefrologia

La Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital ofereix al voltant de 14.000 tractaments cada any

La Unitat d'Hemodiàlisi del Hospital de Dénia atén uns 230 pacients i ofereix uns 14.000 tractaments cada any. La sala compta amb 22 llocs de diàlisi i 4 llocs d'aïllament, en què es poden tractar fins a 156 pacients setmanals amb patologia renal, en 3 torns diaris.

A més, aquesta unitat ofereix atenció a ciutadans d'altres províncies, comunitats autònomes i països que es desplacen per vacances a la Marina Alta i requereixen el servei de diàlisi.

Els pacients crònics renals, passen una mitjana de 4 hores al dia, 3 dies a la setmana a la Unitat d'Hemodiàlisi. Per això l'Hospital, emmarcat dins del projecte d'humanització, ha habilitat un programa d'activitats per promoure'n la salut física i emocional, així com amenitzar l'assistència.

  • gimnàstica psicocreativa: es tracta d'una sèrie d'exercicis físics amb instruments que poden fer a la butaca o al llit, durant el temps que reben el tractament. Els exercicis, de baix impacte, es practiquen amb elements suaus com ara pilotes o gomes i estan dissenyats tenint en compte les característiques específiques d'aquest tipus de pacients, amb una mobilitat molt reduïda durant les sessions.
  • Tallers d'art per a pacients: musicoteràpia, teràpia psicocreativa i risoteràpia dirigits a treballar amb les potencialitats i capacitats de lindividu per tal de promoure millores en el seu estat anímic. I que formen part del programa cuidArt de l'Hospital de Dénia.

Així mateix, la Unitat de Nefrologia compta amb el tractament de Plasmafèresi o intercanvi plasmàtic. Una tècnica que consisteix a passar la sang, mitjançant un circuit extracorpori, per un filtre de característiques especials que separa les cèl·lules de la sang (glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes) del plasma, eliminant les substàncies tòxiques i substituint-lo per una solució d'albúmina o de plasma fresc. La plasmafèresi està especialment indicada en casos aguts de malalties autoimmunes per eliminar els anticossos circulants, presents a la sang, que lesionen l'organisme. Determinades malalties es poden beneficiar d'un tractament mantingut en el temps fins a l'estabilització del pacient.