Carregador

La taxa de vacunació contra el COVID a la Marina Alta arriba al 80%

vacunació professionals

La taxa de vacunació contra el COVID a la Marina Alta arriba al 80%

  • Aquest mes d'octubre s'ha subministrat la tercera dosi a les residències de gent gran
  • Aquesta setmana s'està subministrant la tercera dosi de COVID i grip als més grans de 70 anys

Els experts posen l'accent a la població més gran, a la qual es recomana continuar amb el compliment estricte de les mesures decretades pel Ministeri i la Conselleria de Sanitat; ja que les persones grans, en tenir més debilitat el sistema immune a causa del fenomen de la immunosenescència, tenen més possibilitat de contagiar-se per COVID i que, a més, els casos siguin més greus.

Durant aquest mes d'octubre, els més grans de les 18 residències de la tercera edat de la Marina Alta han rebut la tercera dosi de la vacuna del COVID-19. Tot i la triple vacunació i, encara que no sigui obligatori limitar les relacions socials, sí que es recomana autorestringir el nombre de contactes sense màscara per a aquesta franja d'edat.

Pel que fa a la població que no està vacunada, els menors de 12 anys, no cal establir mesures addicionals a les ja contemplades als protocols dictaminats per les autoritats sanitàries, especialment els circumscripts a l'àmbit escolar.

Està previst que els mateixos centres de salut de la Marina Alta citin els menors que vagin complint els 12 anys per subministrar-los la vacuna contra el COVID-19.

Campanya de la Grip 2021-2022

La campanya de vacunació de la grip 2021-2022 ha començat aquesta setmana al Departament de Salut de Dénia per a embarassades i persones majors de 70 anys. Aquesta darrera població rebrà a més, juntament amb la vacuna de la grip, la tercera dosi davant la COVID-19.

En tots dos casos les autoritats sanitàries seran les que contactin amb el pacient per citar-lo.