Carregador

La Conselleria de Sanitat distingeix el Departament de Salut de Dénia per les seves bones pràctiques en Atenció Primària

bones practiques

La Conselleria de Sanitat distingeix el Departament de Salut de Dénia per les seves bones pràctiques en Atenció Primària

L'Atenció Primària del Departament de Salut de Dénia -DSD- ha rebut aquesta setmana quatre distincions per part de la Conselleria de Sanitat per les bones pràctiques clíniques. El reconeixement, que s'havia d'haver celebrat el març del 2020 i va ser suspès arran de la pandèmia, ha estat presidit pel nou Conseller de Sanitat, Miguel Mínguez. A ell hi ha assistit la Directora de Cures i Serveis, Natalia Casado; el Director de Qualitat; Juan Manuel Lacalle; la Coordinadora d'Infermeria de Primària, Maria José Más Llull i els coordinadors de la zona bàsica de Teulada, Maria Galán i Juan José Miñana.

La Conselleria de Sanitat ha distingit 29 projectes de tots els presentats pels 24 departaments de salut valencians, dels quals 4 són de Dénia. Les pràctiques clíniques reconegudes són la Teledermatologia, la programada Argos per al maneig del pacient crònic, la promoció del rentat de mans a Atenció Primària i el desenvolupament del Programa Mobiliza't, en col·laboració amb l'Ajuntament de Teulada.

Durant el 2019 el DSD va implantar la Teledermatologia als centres de salut de la Marina Alta. La pràctica premiada es realitza a Atenció Primària que, davant la sospita de qualsevol tipus de lesió dermatològica, posa en marxa a través de la Infermeria una interconsulta, utilitzant la tecnologia.

La captació de la imatge es realitza amb un dermatoscopi i, per mitjà d'una tauleta, es carrega a la Història Clínica Electrònica del pacient. Els especialistes en Dermatologia són els que fan els informes clínics i el seu corresponent diagnòstic i prescripció de tractament.

Per la seva banda, els professionals sanitaris de la  Zona Bàsica de Salut de Teulada, Juntament amb el Ajuntament van posar en marxa el programa, Activa't, mobilitza't, en què els sanitaris pauten l'activitat física per a pacients crònics i l'Ajuntament, a través d'un entrenador personal que confecciona una taula d'exercicis.

“Activa't, mobilitza't” està dirigit i dissenyat per a pacients amb patologia crònica que es troben estables i amb la malaltia controlada. La recomanació per participar en el programa es fa a les consultes del Centre de Salut on, tant facultatius com personal d'infermeria, valoren els criteris d'inclusió.

bones practiques