Carregador

La Casa del Mar de Calp, un aquari fet per i pels nens

casa del mar

La Casa del Mar de Calp, un aquari fet per i pels nens

Mig centenar d'alumnes dels centres CEIP Oltà i CEIP Azorín de Calp han col·laborat amb l'artista Rosalía Banet a la intervenció del Centre de Salut de la Casa del Mar.

L'artista gallega, establerta a la Calp, va realitzar una intervenció pictòrica a la Casa del Mar el 2021; un projecte integral que culmina ara, amb la col·laboració dels menors calpins. En total, s'han intervingut sis consultes i cinc sales d'espera.

En aquesta ocasió, els menors han pintat 50 siluetes de peixos realitzades en fusta, que han quedat instal·lades de manera permanent als passadissos distribuïdors del centre sanitari. Per a l'artista, els bancs de peixos, a més de fer referència a l'entorn, posen de manifest també la importància del treball en comunitat.

Banet destaca el colorit dels murals “ja que és un centre especialitzat en Pediatria”. Els passadissos que donen accés a les consultes s'han intervingut amb un fons marí multicolor; igual que el taulell principal, que simula un aquari ple de corals i algues. A les sales d'espera hi ha dibuixos que destaquen pel contingut didàctic, centrats en temes com la higiene, la solidaritat, el medi ambient o l'alimentació.

Casa de la Mar