Carregador

LA CASA DEL MAR DE CALP S'OMPLEN DE PEIXOS, ALGUES I CORALS

casa del mar

LA CASA DEL MAR DE CALP S'OMPLEN DE PEIXOS, ALGUES I CORALS

  • L'artista Rosalía Banet ha intervingut els espais comuns i les consultes del centre sanitari calpí
  • Durant el Nadal fills de professionals de Marina Salud pintaran un banc de peixos de peces de fusta destinat a una de les parets del centre

El Centre de Salut La Casa del Mar de Calp s'ha omplert de peixos de colors, esculls i corals. L?artista gallega, establerta a Calp, Rosalía Banet, ha estat l?encarregada d?intervenir bona part del centre sanitari. Part de l'obra és pictòrica, amb intervencions murals de motius relatius al mar als passadissos, sis consultes i cinc sales d'espera.

L'artista, que ha realitzat un treball previ de recerca i desenvolupament dels esbossos, ha executat l'obra durant els mesos de juliol i agost, aprofitant l'horari de tarda-nit per no interferir amb l'activitat assistencial.

Banet destaca el colorit dels murals “ja que és un centre especialitzat en Pediatria”. Els passadissos que donen accés a les consultes s'han intervingut amb un fons marí multicolor; igual que el taulell principal, que simula un aquari ple de corals i algues. A les sales d'espera hi ha dibuixos que destaquen pel contingut didàctic, centrats en temes com la higiene, la solidaritat, el medi ambient o l'alimentació.

Aquest últim tema és precisament un dels continguts centrals de l'obra de Banet, que ja als anys 90 va començar a abordar l'alimentació de la societat actual des d'un punt de vista crític, amb l'objectiu de convidar a la reflexió sobre els excessos i desigualtats de la societat actual. Durant el Nadal està previst que l'artista finalitzi la intervenció, amb la instal·lació de 50 peces de fusta, que seran pintades pels fills/es dels professionals del Departament de Salut de Dénia per després col·locar-les en una de les parets principals de la Cas del Mar.

A la presentació de la intervenció mural a La Casa del Mar hi han assistit  Luis Carretero, director gerent del Departament de Salut de Dénia; Natalia Casado, directora d'infermeria del Departament de Salut de Dénia; Mª José Més Llull, directora d´Infermeria d´Atenció Primària; Alicia Ventura, directora del projecte Art de l'Hospital de Dénia; Elia Ortuño, cap d'equip de la zona bàsica de Calp; Noelia Mayans, coordinadora de la zona bàsica de Calp; Ana Perles, Regidora de Sanitat de l'Ajuntament de Calp; Joan del Pi, regidor d'Urbanisme; Noelia Ciscar, regidora d'Igualtat i  Rosalía Banet, artista de l'obra.

La intervenció s'ha materialitzat gràcies a la col·laboració d'Oyasama Levante, Medisan.d, Rotary Club Calpe-Ifach, Mardel Espai per a l'art i l'associació Amics dels Infants.