Carregador

L'Hospital de Dénia tanca 2021 amb una demora mitjana quirúrgica de 54 dies

L'Hospital de Dénia tanca 2021 amb una demora mitjana quirúrgica de 54 dies

L'Hospital de Dénia ha tancat l'exercici 2021 amb una demora mitjana quirúrgica de 54,08 dies i una taxa de CMA –Cirurgia Major Ambulatòria- del 65%. És a dir, que 65 de cada 100 cirurgies que es realitzen al centre sanitari ho són sense ingrés.

Al llarg del passat any s'han realitzat 11.000 cirurgies, un 10% més que el 2020. Segons el Director Assistencial del Departament de Salut de Dénia –DSD-, el Dr. Pedro Clemente, “les dades són excel·lents, tenint en compte la priorització de l'assistència als pacients COVID, durant els tres pics de pressió assistencial que han marcat l'activitat al llarg del 2021".

El primer, i amb un impacte més gran en l'hospitalització, es va registrar el primer trimestre de l'any, període en què es va haver de bloquejar bona part de l'activitat programada, redirigint els esforços a l'assistència derivada de la pandèmia. 

equilibrar

El centre sanitari denier va hospitalitzar més de 780 pacients amb COVID, dels quals un 10% van haver de rebre cures intensives. Segons el Dr. Clemente, “malgrat les xifres, la taxa d'hospitalització per COVID va disminuir progressivament el 2021, gràcies al Pla de Vacunació que, en el cas de la Marina Alta, arriba al 80% de la població protegida”.

Al llarg del segon i tercer trimestre del 2021 i, després de la posada en marxa del Pla d'Actuació de Llistes d'Espera, es va mantenir l'activitat programada amb uns nivells més que acceptables, tant quirúrgica com consultes externes. Així, els especialistes de l'hospital van atendre durant l'exercici passat més de 355.000 consultes, amb una demora mitjana de 20 dies a les primeres visites i 60 a les successives.

Per la seva banda, els temps d'espera a les proves diagnòstiques han estat de 32 dies per a Diagnòstic per la Imatge i 60 a Endoscòpia Digestiva, Radiologia Intervencionistes i la Unitat del Dolor.

Cal subratllar, afegeix Clemente que, “Tot i la pressió assistencial, sempre s'ha mantingut l'activitat en Cirurgia Oncològica i, en col·laboració amb Salut Pública de Dénia, els plans de prevenció de Càncer de Mama i de Còlon”.

 "Aquests resultats, afegeix el Dr. Clemente, han estat possibles gràcies a l'esforç combinat i coordinat dels professionals d'Atenció Primària i de l'hospital, als quals agraeixo un exercici més, l'esforç, la dedicació, la tenacitat i la professionalitat àmpliament demostrada durant aquests temps tan complicats, des del punt de vista assistencial”.

Per al Director Assistencial del DSD l'any tanca, a més, amb la incorporació a la cartera de serveis de la Neurocirurgia, fet que suposa una millora notable per als pacients de la Marina Alta, en termes d'accessibilitat i temps d'espera.

 

A més, Pedro Clemente destaca la incorporació plena del Departament de Salut de Dénia al grup sanitari Ribera i l'obtenció de dos premis TOP 20 a Gestió Hospitalària Global ia l'Àrea de Sistema Nerviós.