Carregador

L'Hospital de Dénia reuneix les associacions de càncer de la Marina Alta per presentar-los els circuits ràpids oncològics

Circuit Ràpid Oncològic

L'Hospital de Dénia reuneix les associacions de càncer de la Marina Alta per presentar-los els circuits ràpids oncològics

El Gerent del Departament de Salut de Dénia -DSD-, Javier Palau, ha reunit avui les principals associacions contra el càncer de la Marina Alta per informar-los sobre els circuits ràpids de detecció, diagnòstic i tractament del càncer disponibles a la Marina Alta.

A la reunió, que ha tingut lloc aquest matí a la Sala del Consell de l'Hospital de Dénia, han acudit representants d'Amunt contra el Càncer, Valents i Positives, Xàbia Cancer Care, Tots sumem contra el càncer de Benidoleig i de l'Associació Espanyola Contra el Càncer -AECC- d'Ondara.

El gerent del DSD ha agraït la presència dels representants de les associacions de pacients i ha subratllat que “al departament de salut hi ha circuits ràpids de patologia no demorable des del 2017. No obstant això, ha afegit, estem treballant en la millora dels processos oncològics, incorporant nova tecnologia i indicadors per a les neoplàsies més freqüents”.

Circuit Ràpid Oncològic

A més, Javier Palau ha anunciat la creació, a finals d'estiu, de la figura de la infermera gestora de casos, que s'encarregarà exclusivament del seguiment dels pacients oncològics. També, ia petició de les associacions de pacients, el Gerent del DSD s'ha compromès a crear un circuit de revisió de casos de neoplàsies el diagnòstic i tractament dels quals s'hagi pogut demorar més del que estableixen els protocols vigents.

Per la seva banda la Directora Mèdica del DSD, la Dra. Patricia Martín Rico, ha exposat el procediment dels dos grans “fast tracks” actius al departament de salut per a la patologia que no pot esperar. El primer és el Circuit Ràpid Oncològic, que s?encarrega de l?abordatge de tumors localitzats; mentres que el segon és el Circuit Ràpid de Pacients no Demorables o Consulta d'Alta Resolució, que tracta qualsevol patologia no demorable, sense localització evident, oncològica o no.

En tots dos casos el Departament de Salut de Dénia es compromet a no excedir les 8 setmanes entre la confirmació del diagnòstic positiu i el començament del tractament.