Carregador

L'Hospital de Dénia rep a les representants de AFIMA

Fibromiàlgia

L'Hospital de Dénia rep a les representants de AFIMA

El Hospital de Dénia ha rebut una representació de l'Associació de Fibromiàlgia de la Marina Alta, AFIMA. La trobada coincideix amb la celebració demà, 12 de maig, de l' Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la síndrome de Fatiga Crònica. L'objectiu és conscienciar la població sobre una patologia que pateixen entre el 3% i el 6% de la població mundial.

A la reunió, que ha tingut lloc a la Sala de Consell de centre denier, ha acudit Montserrat Muñoz i Ana Pacheco; en representació de AFIMA, i el Cap de Servei de Rehabilitació, Álvaro Escuder, I l'especialista en Fibromiàlgia, Vicente Palop, Per part de Departament de Salut de Dénia -DSD-.

Les dues parts han coincidit a destacar la importància de conscienciar i visibilitzar una malaltia que no ha estat reconeguda com a tal fins fa escasses dates i de complex diagnòstic i tractament.

Tant per AFIMA com per a l'Hospital de Dénia aquest tipus de trobades ajuden a articular projectes a mitjà i llarg termini, estrènyer llaços i crear vincles, alguna cosa fonamental en una patologia d'aquestes característiques.

Les representants de AFIMA han agraït la tasca desenvolupada pel Dr. Palop en la consulta de Fibromiàlgia que, amb tan sols dos anys des de la seva posada en marxa, s'està convertint ja en un referent nacional.

Per la seva banda el Dr. Palop ha subratllat la importància de la feina que desenvolupen les associacions, "ja que suposa el 50% de la motivació que necessiten les pacients per millorar ". En aquest sentit Palop ha assegurat que "durant els mesos més restrictius de la pandèmia s'han celebrat consultes presencials i virtuals, depenent de el grau de necessitat de cada pacient ".

El Dr. Palop també ha destacat l'important esforç de transversalitat que s'està duent a terme en el DSD amb la formació d'altres metges especialistes, com els de Medicina Familiar i Comunitària, ja que "la fibromiàlgia és una síndrome que no es pot parcel·lar. Normalment els afectats són pacients pluripatològics als quals cal tractar-los amb una visió global".

Finalment Vicente Palop els ha anunciat la posada a la seva disposició d'una guia específica sobre exercici físic i meditació, com a eina per evitar la major part de la simptomatologia associada, com el dolor, la fatiga crònica i l'insomni.