Carregador

L'Hospital de Dénia presenta una ponència al Congrés Europeu d'Insuficiència Cardíaca

venedor

L'Hospital de Dénia presenta una ponència al Congrés Europeu d'Insuficiència Cardíaca

 

 

 

 

Ho ha fet al costat de l'Hospital Clínic de València

L'estudi també ha estat premiat al Congrés de la Societat Valenciana de Cardiologia

 

 

 

 

 

 

Dénia (03-08-2021) -. El Hospital de Dénia, Juntament amb el Clínic Universitari de València, Ha presentat aquest estiu una ponència en el Congrés Europeu d'Insuficiència Cardíaca, El fòrum internacional més prestigiós de l'especialitat. L'estudi va rebre recentment el premi a la millor comunicació de Cardiologia Clínica al Congrés de la Societat Valenciana de Cardiologia.

 

 

 

 

La comunicació, presentada pels doctors Julia Seller i Julio Núñez, De l'Hospital de Dénia i el Clínic de València, respectivament, se centra en aquells pacients amb Insuficiència Cardíaca -ic- amb fracció d'ejecció preservada - FEVI-, una alteració de la relaxació miocàrdica.

 

 

 

 

L'estudi demostra que els pacients d'aquest subtipus, als quals se sotmet a una prova d'esforç en la qual es demostra incompetència cronotròpica (és a dir incapacitat per a l'augment de la freqüència cardíaca amb l'esforç), la retirada de la medicació amb betabloquejants produeix una millora de la capacitat funcional i la qualitat de vida; ja que, segons la Dra Seller, "molts pacients ja no presenten incompetència cronotròpica; i això es relaciona amb una millor capacitat per realitzar un esforç » Una de les característiques més destaca de la investigació, afegeix la Dra. Seller, és que per primera vegada, menys és més en el tractament de la IC amb FEVE preservada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cal recordar, subratlla la cardiòloga de l'Hospital de Dénia que, "ara per ara, no hi ha cap tractament disponible que millori ni el pronòstic ni la supervivència d'aquests pacients, als quals habitualment se'ls tracta amb betablocadors", Igual que als de l'sub-grup amb fracció d'ejecció reduïda-.

A l'estudi, liderat pel centre denier i el Clínic Universitari de València, pot tenir gran aplicabilitat clínica en la nostra pràctica habitual. Segons els autors de la ponència, el següent pas seria realitzar en aquest tipus de pacients una estimulació fisiològica monitoritzada amb dispositius similars als marcapassos.