Carregador

L'Hospital de Dénia posa en marxa el Servei de Neurocirurgia

neurocirugia

L'Hospital de Dénia posa en marxa el Servei de Neurocirurgia

El Hospital de Dénia ha posat en marxa el Servei de Neurocirurgia, encarregat de resoldre patologies localitzades al crani oa la columna vertebral. L'equip, encapçalat pel neurocirurgià Anwar Saab., Procedent de l'Hospital Porta de Ferro de Madrid, empra tècniques punteres, com la cirurgia mínimament invasiva i l'endoscòpia de columna. A més treballa en estreta col·laboració amb serveis de Traumatologia i Otorinolaringologia.

La Neurocirurgia resol un ampli ventall de patologies de columna al voltant de les que s'engloben problemes d'articulacions i de el sistema nerviós. També aborda hèrnies discals, estenosi de canal o les espondilolistesi, Que són els desplaçaments d'una vèrtebra respecte d'una altra. Totes aquestes patologies provoquen afeccions greus com la ciàtica, la claudicació de la marxa o forts dolors d'esquena.

Segons el cap de Neurocirurgia de l'Hospital de Dénia, el Dr. Anwar Saab., "l'avantatge és que ara podem abordar a l'pacient amb tècniques mínimament invasives, amb millors resultats que la cirurgia convencional i postoperatoris més curts, fins i tot alguns, sense ingrés hospitalari ".

Una de les tècniques més punteres en l'abordatge de la columna és la endoscopica. Enfront de les grans inicisiones que es practiquen amb la cirurgia tradicional, aquesta aborda la columna a través d'uns petits orificis de 2 centímeros, mitjançant corredors naturals i sense danyar els teixits circumdants. Dins de les variants de l'endoscòpia de columna, la més innovadora és la que resol les hèrnies, amb incisions d'entrada de tot just 5 mm. Algunes d'aquestes cirurgies es realitzen sense ingrés hospitalari.

Pel que fa a l'crani, les cirurgies més freqüents són les que tartan els tumors cerebrals o els traumatismes. L'equip, a més de col·laborar amb el servei de Traumatologia també ho fa amb la d'Otorinolaringologia en la resolució de patologies localitzades a la base de l'crani, a la qual s'accedeix a través dels orificis nasals.

El nou Servei de Neurocirurgia s'oferta les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana i evita desplaçaments a altres centres sanitaris, en els quals el temps juga un paper fonamental.