Carregador

L'Hospital de Dénia participa en un estudi sobre ecografia de butxaca per detectar infeccions cardíaques

ecografia clínica

L'Hospital de Dénia participa en un estudi sobre ecografia de butxaca per detectar infeccions cardíaques

El Hospital de Dénia participa, juntament amb quatre centres sanitaris espanyols més, en un estudi sobre ecografia de butxaca a peu de llit per a la detecció d'Endocarditis Infecciosa en pacients amb un cultiu de sang positiu per a alguns tipus de bacteris.

El treball, en què a més del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Dénia, han participat els hospitals de Torrecárdenas -Almeria-, Verge de les Neus -Granada-, Toledo, Vega Baja -Oriola, Alacant- i la Universitat de Medicina de Almeria, ha estat publicat a la prestigiosa revista científica internacional Revista de Medicina Clínica.

La investigació, que es va desenvolupar durant tres anys sobre una població de més de 250 pacients per equips de Medicina Interna i Cardiologia als esmentats centres sanitaris, conclou que l'ecografia de butxaca a peu de llit es mostra com una eina precisa per a la detecció de signes suggestius d'Endocarditis Infecciosa.

Les doctores Inmaculada Poquet i Patricia Martín Rico, internista i cap de Medicina Interna de l'Hospital de Dénia, respectivament, subratllen que la detecció precoç és fonamental, “ja que l'Endocarditis Infecciosa presenta una simptomatologia poc específica i els retards en els diagnòstics per a l'inici del tractament antimicrobià pot comportar conseqüències molt greus per al pacient”.

L'ecografia clínica a peu de llit, a més de per a exploracions físiques, també es pot utilitzar per a la detecció de cardiopaties estructurals i anomalies valvulars.

 

 

 

Ecografia Clínica

L'Hospital de Dénia està acreditat per formar especialistes en medicina interna o residents d'aquesta especialitat en ecografia clínica. Ja fa una dècada que es va introduir “l'ecògraf de butxaca” per fer aquest tipus d'exploracions. La formació abasta des de l'ecocardiografia fins a l'ecografia abdominal i venosa, en la malaltia tromboembòlica.

L'objectiu és adquirir destresa en el maneig d'usos concrets i dirigits de l'Ecografia i introduir-la a la pràctica diària de l'especialista en Medicina Interna per sumar-la a l'exploració física i ampliar la capacitat diagnòstica i de resolució a la capçalera del malalt.