Carregador

L'Hospital de Dénia participa en un assaig clínic amb immunoglobulina intravenosa per combatre el COVID-19

patricia martin ric

L'Hospital de Dénia participa en un assaig clínic amb immunoglobulina intravenosa per combatre el COVID-19

 

 

El Hospital de Dénia participa en un assaig clínic per administrar immunoglobulina intravenosa a pacients amb COVID-19, ingressats al centre sanitari i que precisen d'oxigenoteràpia. En l'assaig, promogut per la Universitat Catòlica de Múrcia, participen també els hospitals de Torrevieja i Vinalopó, a Alacant; el de Torrejón de Ardoz, a Madrid i el de Povisa a Pontevedra.

L'assaig clínic és aleatoritzat i doble cec amb l'objectiu de no esbiaixar els resultats, ni per part de l'facultatiu ni de l'pacient, ja que cap de les parts coneix si la medicació administrada correspon a la immunoglobulina o no. La informació només la posseeix el Servei de Farmàcia de l'hospital, que és qui realitza l'aleatorització i subministra la medicació amb idèntic format però diferent contingut.

A hores d'ara l'Hospital de Dénia està en fase de reclutament de casos als quals prèviament se'ls informa i sol·licita un consentiment per escrit d'acceptació de l'assaig clínic. A tots ells se'ls tracta amb els protocols actuals ja establerts amb els fàrmacs que ja han demostrat efectivitat clínica i que, ara per ara, bàsicament són els corticoides i el maneig de suport amb oxigenoteràpia i anticoagulació profilàctica o plena depenent dels casos.

Segons la directora d'Hospitalització de l'Hospital de Dénia, la Dra. Patricia Martín Rico, "l'assaig es va a realitzar al llarg dels propers sis mesos i durant aquest temps es comprovarà la seva efectivitat. La immunoglobulina intravenosa, administrada en grans dosis, té un efecte antiinflamatori. Sabem, afegeix Martín Rico, que el COVID 19 desencadena una tempesta inflamatòria, que és la que lesiona els teixits; de manera que la immunoglobulina podria ser una mesura terapèutica eficaç ".