Carregador

L'Hospital de Dénia incorpora un torn addicional a la Unitat d'Hemodiàlisi

hemodiàlisi

L'Hospital de Dénia incorpora un torn addicional a la Unitat d'Hemodiàlisi

El Hospital de Dénia ha engegat un torn addicional a la Unitat d'Hemodiàlisi per oferir cobertura als pacients amb cronicitat renal desplaçats durant els mesos d'estiu.

 

Es tracta d'un tercer torn que ha començat a funcionar dimarts, dijous i dissabte d'aquest mes de juny entre les 18 i les 30 per donar servei a un màxim de vint pacients setmanals.

 

La Sala de la Unitat d'Hemodiàlisi de l'Hospital de Dénia compta amb 20 llocs de treball, més 4 addicionals, destinats a pacients amb patologia infecciosa. Fins ara les sessions es distribuïen al voltant de dos torns de diàlisi els dimarts, dijous i dissabtes i tres torns els dilluns, dimecres i divendres. Així, durant els mesos d'hivern, la capacitat màxima de la unitat és d'un centenar de sessions; mentre que actualment es pot arribar fins a les 120.

 

En aquests moments al Departament de Salut de Dénia hi ha 97 pacients crònics que necessiten tractament setmanal a la Unitat d'Hemodiàlisi i cinc pacients que realitzen diàlisi peritoneal als seus domicilis.

 

El primer semestre del 2022 el nombre de pacients residents a la Marina Alta que requereixen aquests tractaments s'han incrementat en un 3,3% respecte al mateix període de l'any anterior. Per la seva banda, la demanda de pacients desplaçats ha crescut exponencialment aquest any, amb un 156% respecte al 2021. Segons el cap de Nefrologia de l'Hospital de Dénia, el Dr. degut a la fi de les restriccions COVID a l'entorn europeu.