Carregador

L'Hospital de Dénia finalista als premis MAPBM per la seva gestió eficient de la sang

hematòlegs

L'Hospital de Dénia finalista als premis MAPBM per la seva gestió eficient de la sang

 

 

El nostre hospital ha quedat finalista a la tercera edició dels premis MAPBM-Vifor, per la seva bona pràctica i resultats al Maneig de la Sang del Pacient

 

La transfusió de sang innecessària o evitable és freqüent i té una important repercussió en l'evolució clínica d'el pacient. De fet, els pacients transfosos tenen una pitjor evolució postoperatòria i més mortalitat. Per aquesta raó, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), promou des del 2010 el desenvolupament de programes multidisciplinaris, coneguts genèricament com Patient Blood Management l'objectiu del qual és millorar l'evolució clínica del pacient sense transfondre més bosses de sang que les estrictament necessàries.

 

Per aconseguir-ho, al nostre país està en marxa des 2014 el projecte MAPBM (Maturity Assessment Model in Patient Blood Management) amb l'objectiu de proporcionar als hospitals eines i protocols per aconseguir-ho.

 

Avui s'han lliurat els premis nacionals i el nostre hospital ha quedat finalista, en la categoria de  "Hospital amb major increment anual en l'índex MAPBM", Entre 42 hospitals participants.

 

Enhorabona a tots els equips que ho fan possible, especialment al de Hematologia.