Carregador

L'Hospital de Dénia elabora una guia sobre la detecció, el tractament i la prevenció de l'ictus

neurologia

L'Hospital de Dénia elabora una guia sobre la detecció, el tractament i la prevenció de l'ictus

El Hospital de Dénia ha elaborat una guia sobre la detecció, el tractament i la prevenció de l'ictus, ja que és una de les principals causes de mortalitat i discapacitat en el nostre entorn.

Segons Àngel Mateu, neuròleg de l'Hospital de Dénia “un mal control dels factors de risc vascular augmenta el risc de patir un ictus. Aquests factors són: hipertensió arterial, colesterol, nivells de sucre elevats, tabaquisme, sedentarisme i edat”.

Els símptomes neurològics són fàcilment identificables: dificultat per moure la boca i/o parlar, formigueig o paralització d'una part del nostre cos, dificultat per caminar o problemes de visió. Els especialistes de l'Hospital de Dénia destaquen la importància d'acudir a les Urgències d'un centre sanitari quan es manifesti aquesta simptomatologia

 

Un diagnòstic correcte de la causa d'un ictus requereix dos estudis bàsics per conèixer la circulació cerebral i el funcionament del cor. El Dr. Enrique Martínez, també neuròleg de l'Hospital de Dénia, assegura que, “l'abordatge cardíac passa per revisar la funcionalitat, el ritme del cor i si hi ha alguna anomalia estructural. Per part seva, l'estudi neurovascular ofereix dades sobre el funcionament de les artèries que comuniquen el cor amb el teixit cerebral. D'aquesta manera, és possible conèixer la major part de les causes que poden desencadenar un accident cerebrovascular”. 

Tractament de l'ictus

El temps és fonamental a l'ictus ja que, si un pacient amb simptomatologia arriba a temps a l'Hospital, es pot administrar un tractament intravenós amb l'objectiu de dissoldre el trombe que ha provocat l'obstrucció. Si aquest tractament no és eficaç, en funció de les característiques del pacient, es pot fer un cateterisme cerebral per intentar retirar aquest trombe.

Un cop el pacient ha passat la fase aguda de l'ictus, en la majoria dels casos, és important iniciar un tractament de rehabilitació i, de manera simultània, administrar antiagregants i anticoagulants per evitar la formació de nous trombes.