Carregador

L´Hospital de Dénia disposa d´un Pla d´Atenció als pacients amb diversitat funcional greu

cites

L´Hospital de Dénia disposa d´un Pla d´Atenció als pacients amb diversitat funcional greu

El  Hospital de Dénia, aprofitant l'experiència d'altres centres del grup sanitari Ribera, ha engegat un Pla d'Atenció a pacients amb diversitat funcional greu per millorar lexperiència del pacient.

 

El Pla té objectius molt concrets com disminuir el temps despera entre l'arribada del pacient al centre i el moment de la visita amb el personal sanitari, facilitar el acompanyament del pacient pel cuidador principal, sempre que la situació clínica ho permeti, així com salvar barreres de comunicació.

 

Per posar-lo en marxa, s'han adquirit diferents elements facilitadors per a pacients amb diversitat funcional visual, auditiva, motora i cognitiva, entre els que destaquen: un sistema d'amplificació de so, disponible als taulells principals del centre sanitari i un sistema de vídeo-interpretació, que tradueix el llenguatge sordmut.

 

A més, el centre hospitalari disposa de habitacions adaptades per a pacients amb obesitat mòrbida; ascensors amb polsadors en llenguatge braille; places de pàrquing reservades a prop de les entrades principals; taules a la cafeteria adaptades a usuaris en cadira de rodes i la possibilitat de fer el check-in des del mòbil amb l'APP del Taulell Virtual MS.

 

El Pla es va donar a conèixer als professionals del Departament de Salut de Dénia ia les associacions de pacients. També s'han penjat infografies als taulells principals de l'hospital i dels centres de salut perquè els pacients, que ho requereixin i puguin beneficiar-se'n, estiguin informats.

 

Es tracta de mesures encaminades a facilitar l'atenció, l'assistència i la comunicació dels pacients amb diversitat funcional greu. És a dir, persones que tinguin reconegut oficialment una discapacitat igual i/o més gran del 65%, que tinguin reconeixement oficial de la Llei 39/2006 14 Desembre per al Reconeixement de la Situació de Dependència en qualsevol dels seus graus (Llei Dependència).

 

A més, el Pla contempla una línia de treball col·laboratiu amb les associacions de pacients amb diversitat funcional que permeti respondre de manera més òptima a les necessitats d'aquests pacients.