Carregador

L´Hospital de Dénia disposa d´un nou mamògraf amb tecnologia 3D

L´Hospital de Dénia disposa d´un nou mamògraf amb tecnologia 3D

El Servei de Diagnòstic per la Imatge del Hospital de Dénia disposa d'un nou mamògraf 3D, que porta implantat un detector d'alta resolució actualitzat i millorat que permet fer biòpsies per tomosíntesi. Aquest tipus de proves són molt més ràpides que les biòpsies guiades per estereotàxia convencional. 

La tomosíntesi ofereix una visió tridimensional del teixit mamari, ja que es capta la imatge des de diferents angles, es reconstrueix i digitalitza posteriorment. En identificar diferents capes de la mama, que se superposen a la mamografia convencional i poden ocultar possibles càncers, s'incrementa la possibilitat de localitzar lesions amb més facilitat als estadis inicials i, en conseqüència, millora la detecció del càncer invasiu.

Un estudi recent realitzat pel Malmö Breast Tomosynthesis Screening Trial de la Universitat de Lund (Suècia), realitzat al llarg de cinc anys sobre una població de 5.000 dones, conclou que la tomosínteisis detecta fins a un 43% més de lesions malignes de mama que la mamografia convencional.

 

Més avantatges davant de la mamografia convencional

Les darreres dades també indiquen que la tomosíntesi disminueix la taxa de càncers d'interval, que són aquells que passen desapercebuts inicialment i es diagnostiquen quan ja són simptomàtics. La disminució d'aquestes neoplàsies d'interval està indirectament lligada a una supervivència més gran en les pacients estudiades.

Un altre dels avantatges del nou mamògraf és que, en crear-se les imatges tridimensionals a través de la tomosíntesi, es redueix la radiació que reben les pacients, sense perdre gens ni mica de la qualitat diagnòstica. A més, s'ha demostrat que la tomosíntesi disminueix la taxa de falses positives –troballes que semblen càncer però que no ho són- per la qual cosa s'evita l'ansietat innecessària de les pacients.

  

Major ergonomia i confort

El nou mamògraf 3D està dotat d´un compressor ergonòmic, amb formes corbes, que s´adapta a qualsevol tipus de mama. D'aquesta manera, reparteix la força de compressió de manera uniforme, cosa que resulta un clar al·licient a l'hora de sotmetre's a la prova. 

mamògraf