Carregador

L'Hospital de Dénia dóna la benvinguda a 19 nous residents MIR i EIR

MIR EIR

L'Hospital de Dénia dóna la benvinguda a 19 nous residents MIR i EIR

El Hospital de Dénia ha celebrat avui l'acte de benvinguda i comiat dels Metges Interns Residents -MIR- i les Infermeres Internes Residents -EIR-.

Aquest any s'hi incorporen 19 residents, entre MIR i EIR; 8 metges a les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària, 1 a Obstetrícia i Ginecologia, 1 a Peditaria, 2 a Medicina Interna i altres 2 a Anestesiologia i Reanimació.

Pel que fa a EIR són 5 els que es formaran al Departament de Salut de Dénia: 2 a Infermeria Familiar i Comunitària, 2 a Obstetrícia i Ginecologia i 1 a Pediatria.

L'acte de benvinguda ha estat presidit pel director gerent del Departament de Salut de Dénia, Javier Palau; el Comissionat de la Conselleria de Sanitat, Juan Puig; el Director Assistencial, Pedro Clemente; la Directora de Cures i Serveis, Natalia Casado i la Cap d'Estudis, Mª Carmen Estruch.

L'esdeveniment ha coincidit també amb el final de la formació d'11 metges que han prestat servei a les especialitats de Medicina Familiar i Comunitària, Anestesiologia i Reanimació, Medicina Interna i Ginecologia i Obstetrícia. Un dels facultatius que ha acabat l´especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, Vicent Sastre, ha rebut el premi al millor resident de l´especialitat 2018-2022 a la província d´Alacant. El Dr. Sastre és natural de Pego i s'incorporarà a l'equip de facultatius de la zona bàsica de Calp.

Durant la primera setmana de juny el Departament de Formació i Docència Investigació ha preparat un Pla d'Activitats complet per donar suport a l'acollida dels nous professionals. El programa va des de tallers d'electrocardiograma o reanimació cardiopulmonar, fins a la introducció als sistemes informàtics Abucasis i Millennium, o temes àmbit legal com la Llei de protecció de dades.

 

En aquests moments hi ha gairebé una quarantena de residents en rotació pels diferents serveis del Departament de Salut de Dénia. La majoria -22- són metges que s'estan especialitzant en Medicina Familiar i Comunitària. En número li segueix el Servei de Medicina Interna i Anestesiologia i Reanimació, amb 6 residents a cadascuna d'ambdues especialitats. A Ginecologia i Obstetrícia hi ha 3 facultatius en rotació. I, pel que fa a infermeria, són 2 les llevadores que s'estan formant en aquest darrer servei.