Carregador

L'Hospital de Dénia adquireix un neuronavegador per operar tumors cerebrals

neuronavegador

L'Hospital de Dénia adquireix un neuronavegador per operar tumors cerebrals

El Hospital de Dénia ha adquirit un neuronavegador per fer intervencions quirúrgiques que faciliten l'extirpació de tumors cerebrals i redueixen el risc de la cirurgia.

 

El sistema de navegació ajuda a localitzar el tumor d'una manera precisa i en facilita l'abordatge. Segons el Dr. Anwar Saab, Cap del Servei de Neurocirurgia: “Funciona com un GPS”. Es carrega la imatge de la ressonància del cervell del pacient al programari i, durant la intervenció, el sistema ajuda a localitzar, mitjançant un marcador, el lloc exacte on es localitza la lesió tumoral.

 

El sistema de navegació ajuda l'equip de neurocirurgia a planificar bé l'abordatge. Segons el Dr. Saab: "en disposar de tota la informació de la ressonància, es pot planificar la via d'accés al tumor menys compromesa". A més, afegeix: "la tecnologia afavoreix lʻampliació de la resecció ilʻextirpació de la totalitat de la lesió".

 

Una altra de les funcionalitats del nou neuronavegador és la realització de biòpsies esterotàctiques. Es tracta de procediments que se serveixen del programari per guiar el neurocirurgià a la presa de mostres, evitant la cirurgia oberta.

 

Segons dades epidemiològiques, cada any es detecten a Espanya entre 3.000 i 3.500 nous casos de tumors cerebrals, dels quals més de la meitat són benignes. El diagnòstic i tractament precoç són fonamentals per millorar el pronòstic i evitar així seqüeles neurològiques, subratlla el Dr. Alexandre García, Cap del Servei de Neurologia del Departament de Salut de Dénia.

 

Els símptomes més freqüents associats als tumors cerebrals són molt variats i van des de la cefalea, acompanyada de vòmits, a les crisis epilèptiques, les alteracions visuals, els dèficits motors i sensitius o trastorns del comportament.

L'estratègia terapèutica estàndard per a l'abordatge dels tumors cerebrals passa per una Neurocirurgia cada cop més precisa i especialitzada, igual que una radioteràpia i quimioteràpia més avançades.