Carregador

L'Hospital de Dénia acull “Fueras Paraíso”

Fores paradís

L'Hospital de Dénia acull “Fueras Paraíso”

la sala cuidArt del Hospital de Dénia acull des d'avui i fins al proper 13 de març “Fores Paradís”, un treball conjunt dels fotògrafs Jonás Bel i Rafael Trapiello.

 

Fores Paradís és un projecte de fotografia documental, realitzat al llarg de l'any 2018 a la Comunitat Valenciana, que pivota sobre tres línies argumentals, relacionades entre si: el canvi climàtic i l'escassetat d'aigua, la transformació territorial i els problemes econòmics derivats de la crisi, i la posterior transformació econòmica. 

Fores paradís

Al llarg del 2018 Bel i Trapiello van realitzar 12 viatges a la Comunitat Valenciana, un per mes. Hi van fotografiar 22 embassaments, les instal·lacions de generació d'energia elèctrica i els centres turístics i ciutats més rellevants de la Comunitat Valenciana. A més van visitar els principals parcs naturals, les zones amb més perill de despoblament a curt i mitjà termini, i aquells llocs on els efectes de l'escalfament global ja són evidents -zones afectades per grans incendis, riuades, erosions costaneres per efecte de l'augment del nivell del mar, etc-.

A més de mostrar els llocs, “Fueras Paraíso” aborda també la relació dels seus habitants amb el territori, a través d'aspectes històrics, culturals i socials.