Carregador

L'Hospital de Dénia acull el II Consell de Pacients de la Marina Alta

Consell Salut

L'Hospital de Dénia acull el II Consell de Pacients de la Marina Alta

El Hospital de Dénia, del Grup sanitari Ribera, ha acollit aquest migdia el II Consell de Pacients de la Marina Alta, que ha congregat una vintena d'associacions.

 

El Consell ha començat amb la intervenció del Director Gerent del Departament de Salut de Dénia, el Dr. Javier Palau, que ha desgranat les línies de treball posades en marxa, després dels compromisos aconseguits amb les associacions a la primera trobada, celebrada el mes passat d'abril.

 

Un dels temes abordats, i que recentment s'han presentat a les associacions de pacients en la lluita contra el càncer de la Marina Alta, ha estat el Circuit Ràpid Oncològic. En aquest sentit el Dr. Palau ha subratllat que “encara que ja teníem aquests procediments des de 2017, estem treballant en la seva millora: incorporant nova tecnologia, la figura del gestor de casos i un circuit especial per als pacients que, per alguna raó, tinguin més demora a l'establerta pels estàndards de la Conselleria de Sanitat”.

 

Palau ha anunciat també el redimensionament de la plantilla del Servei de Psiquiatria, que compta amb 5 facultatius especialistes en Psiquiatria, tot esperant que s'incorpori un sisè després de l'estiu. El Gerent del Departament de Salut de Dénia també ha anunciat la posada en marxa de tallers de Musicoteràpia per a les pacients de Fibromiàlgia, que va ser una altra de les peticions realitzades per les associacions al primer Consell de Pacients; igual que els circuits preferents per als pacients amb dèficit d'atenció i hiperactivitat -TDHA-

 

Per la seva banda, el Director de Qualitat, Juan Manuel Lacalle, ha presentat el nou Pla d'Atenció a la Diversitat Funcional, que s'implantarà a tot el Departament de Salut de Dénia; mentre que l'associació APROSDECO ha exposat el projecte d'Accessibilitat Cognitiva.

Consell Salut