Carregador

L'Hospital de Dénia és pioner a fer servir la tècnica MGOLL per al diagnòstic de nòduls pulmonars

toràcica

L'Hospital de Dénia és pioner a fer servir la tècnica MGOLL per al diagnòstic de nòduls pulmonars

La Unitat de Cirurgia Toràcica del Hospital de Dénia és pionera desenvolupant la tècnica MGOLL –Magnetic guided occult lesion localization- per diagnosticar nòduls pulmonars de difícil localització.

Es tracta d'una tècnica segura i altament beneficiosa per al pacient, perquè permet fer cirurgia d'invasió mínima posteriorment i evita la cirurgia oberta del tòrax (toracotomia). A més, té el gran avantatge de programar-se dies i fins i tot setmanes abans de la cirurgia i evita la manipulació de materials radioactius.

Segons el Dr. José Alejandro González, cirurgià toràcic: “El procediment és innocu i ja s'està utilitzant per a la detecció de tumors no palpables i ganglis sentinella en càncer de mama, càncers ginecològics i de pròstata; però no es feia servir abans per detectar nòduls pulmonars. Nosaltres hem desenvolupat les variants necessàries i adaptacions de la tècnica, seleccionant el material específic i desenvolupant-ne l'ús a nivell pulmonar en cirurgia toràcica”.

La tècnica s'ha engegat en col·laboració amb el Servei de Radiologia. El Dr. González assegura que des d'aleshores i gràcies a aquesta tècnica ja s'han pogut beneficiar més d'una desena de pacients amb nòduls pulmonars de difícil localització.

L'equip de Cirurgia Toràcica del centre sanitari denier és ara referent d'aquesta tècnica i ja hi ha interès per part d'altres centres sanitaris a realitzar-la i col·laborar en el seu desenvolupament a nivell nacional a Catalunya ia nivell internacional a la Gran Bretanya.

Els primers resultats han estat publicats en una de les revistes més importants de patologia pulmonar a nivell nacional i amb gran repercussió internacional i s'han presentat al congrés internacional Chest World Congress a Bolonya, Itàlia.