Carregador

humanització

Dins de la nostra política de RSC -Responsabilitat Social Corporativa- hem anat incorporant un bon nombre de accions amb l'objectiu de humanitzar tots els espais sanitaris i la Atenció al pacient. Aquestes són algunes de les accions empreses:

 

 

Uniformes de Pediatria

 

Pediatres i infermeres del Servei de Pediatria tenen la seva pròpia uniformitat dissenyada per nens de la Marina Alta, coincidint amb el Dia Internacional de l'Infant Hospitalitzat.

Els nous uniformes són el resultat del concurs: "nosaltres et cuidem i tu ens pintes ", en què van participar al voltant de mig centenar de menors de la comarca, amb edats compreses entre els 8 -12 anys.

El jurat va triar els dibuixos realitzats per Lluna Álvarez Bertomeu y Rubén Nieto Pérez, Tots dos de 9 anys. Alguns dels elements d'aquestes creacions van servir per dissenyar les casaques.

 

pediatria

projecte sueñOn

 

L'Hospital de Dénia facilita el descans del pacient hospitalitzat a través del Projecte SueñOn. Un projecte impulsat pel personal d'infermeria i que busca promoure el descans òptim de les persones hospitalitzades.

Es tracta de contribuir a crear un entorn tranquil per a tots, especialment en les hores nocturnes (0h-6.30:XNUMX) mitjançant una sèrie de protocols i recomanacions que se'ls ofereixen als pacients i acompanyants per tal d'assegurar el benestar i descans dels pacients.

 

 

 

Ingrés de mares lactants de nounats

 

L'Hospital de Dénia ofereix estada a les mares de prematurs lactants. Les dones que opten per la lactància materna tenen coberta l'estada i manutenció fins que el nounat rep l'alta.

 

 

 

Neonatologia de portes obertes

 

  • Progenitors i familiars poden visitar a el nadó durant el temps que vulguin i a qualsevol hora del dia
  • es pretén evitar la desafecció i potenciar el mètode cangur i la lactància materna
  • Només s'exigeix silenci i rentat de mans previ

 

 

 

humanització UCI

 

La Unitat de cures Intensives -UCI- de l' Hospital de Dénia  ha millorat les seves condicions de comoditat, comunicació entre els professionals i els familiars dels pacients, a més d'adequar els horaris de visites.

 

L'objectiu és adequar el servei als paràmetres de qualitat i humanització pels quals Marina Salud ha apostat des dels seus inicis, a través de programes com cuidArt, el Projecte de l'Hospital de Dénia que cerca humanitzar els espais sanitaris i aportar Qualitat a les estades hospitalàries a través d'l'art en les seves diferents manifestacions.

 

Les mesures, que s'han implementat a la Unitat de Cures Intensives se centren en l'ampliació dels horaris de visites - introducció del concepte de "portes obertes"En determinades circumstàncies especials-, la publicació d'una nova guia informativa per a les famílies, suavitzar les restriccions d'accés a la unitat, nous processos d'informació i comunicació amb pacients i familiars, facilitar l'ús d'elements d' entreteniment personal o la millora d'aspectes estructurals a la recerca d'un entorn més humanitzat.

 

 

 

 

 

 

voluntariat

 

Què és el voluntariat hospitalari?

El voluntariat hospitalari va començar a l'Hospital Marina Salud de Dénia 2013. Està format per un grup de persones amb una formació específica adreçada a el suport emocional, tant dels pacients oncològics com als seus familiars.

 

funcions:

  • El suport emocional al pacient i / o família
  • activitats d' acompanyament i guia hospitalària
  • Substitució del cuidador primari, en els casos que sigui necessari
  • Desenvolupament d'activitats de distracció i oci

 

 

El servei és totalment gratuït i es desenvoluparà en horari de matins.

 

 

 

 

 

 

 

gimnàstica psicocreativa

 

Els pacients de la Unitat d'Hemodiàlisi del Hospital de Dénia poden practicar gimnàstica psicocreativa mentre reben diàlisi. Es tracta d'una sèrie de exercicis físics amb instruments que poden fer a la butaca o al llit, durant el temps que reben el tractament.

 

Són moviments molt concrets ideats entre l'equip de Nefrologia, Fisioteràpia i Psicoteràpia. Els exercicis, de baix impacte, es practiquen amb elements suaus com pilotes o gomes i estan dissenyats tenint en compte les característiques específiques d'aquest tipus de pacients, Amb una mobilitat molt reduïda durant les sessions.