Carregador

Hem creat un equip especialitzat en el seguiment i cura de la gent gran a les residències

residències

Hem creat un equip especialitzat en el seguiment i cura de la gent gran a les residències

  • L'equip treballa en col·laboració permanent amb els professionals dels centres
  • A més, ha desenvolupat un protocol específic per evitar possibles brots

El Departament de Salut de Dénia -DSD- ha creat un equip de treball multidisciplinari per fer seguiment diari dels majors residents en els 18 centres que hi ha a la Marina Alta.

L'equip, liderat per la Dra. Pilar Muñoz i la infermera Mònica Sala, Ha aconseguit evitar en la mesura possible els brots en les residències de gent gran, tant en el Servei d'Urgències com a la planta d'hospitalització de centre denier.

Es tracta d'un grup multidisciplinari, disponible 24 hores a el dia els 7 dies de la setmana, en què també col·laboren els professionals assistencials de les residències i els serveis de Farmàcia, Laboratori, Medicina Preventiva, Logística, Admissió i la Unitat d'Hospitalització a domicili.

Tots ells s'encarreguen de la vigilància, seguiment i cura de més d'un miler de residents i els 700 empleats que hi ha entre les 18 residències de la Marina Alta. Treballen en estreta col·laboració amb els professionals dels centres. Les proveeixen de el material necessari per a realitzar pcr 's in situ; a més de medicació hospitalària per al seu tractament i cura.

A més, el establir un flux de treball constant ajuda a crear relacions interpersonals que milloren la comunicació en les dues direccions. "Les residències reben informació directa dels pacients que tenim hospitalitzats i nosaltres coneixem diàriament l'evolució de l'estat de salut dels que estan en els centres de gent gran", Assenyala la Dra. Muñoz.

Tant la Dra. Muñoz com la infermera Sala assenyalen que han tingut especial zel en la revisió dels empleats de les residències, ja que "en el moment de les reincorporacions després d'un període de vacances, hem realitzat prova pcr prèvia a tots ells per minimitzar riscos ".

Segons el director d'Atenció Primària, Dr. Antonio Barceló, "el que va començar, fa gairebé un any, sent una estructura provisional durant el temps de pandèmia, ha vingut per quedar-se, ja que s'ha mostrat com un pilar fonamental en el control i cura de la salut d'aquests pacients". Barceló destaca l'agilitat en el temps de resposta, "ja que si es detecta algun cas positiu en qualsevol de les residències, el grup té disposat tot el material necessari per a tractar-lo amb celeritat i realitzar les proves diagnòstiques a la resta de residents i treballadors ".