Carregador

Hem quadruplicat l'atenció a pacients COVID al darrer mes

fites

Hem quadruplicat l'atenció a pacients COVID al darrer mes

El Departament de Salut de Dénia -DSD- ha quadruplicat l'atenció als pacients COVID -proves diagnòstiques, tractament i seguiment- durant aquest mes de desembre.

 

Segons el Director Assistencial del DSD, Dr. Pedro Clemente, “en les darreres dues setmanes el creixement del nombre de contagis ha estat exponencial; de manera que l'atenció primària ha prioritzat i centrat gran part de la seva activitat en la gestió de tota la patologia derivada de la pandèmia. No obstant això, subratlla Clement, aquest gran impacte no es trasllada de la mateixa manera a l'hospitalització degut, sobretot, al percentatge de població vacunada que, a la Marina Alta, arriba al 80% en més grans de 12 anys".

 

Durant aquest mes de desembre, s'ha reforçat la plantilla del DSD amb mig centenar de professionals entre metges, infermeres, TCAE, personal de suport i administratius. L'objectiu és atendre l'augment de la demanda assistencial i l'administració de la vacuna COVID-19 entre la població de la comarca.

 

El Director Assistencial del DSD ha expressat el seu agraïment a tots els professionals sanitaris del departament de salut “per l'esforç, la tenacitat i la professionalitat sobradament demostrada al llarg dels successius pics de pressió assistencial, registrats des que va començar la pandèmia".

 

 

L'Hospital de Dénia ha celebrat set Jornades de Portes Obertes de vacunació, sense cita prèvia, per a més grans de 60 anys, pautes incompletes i primeres dosis. Aquestes sessions especials de vacunació també han tingut lloc als centres de salut de Xàbia, Calp, Teulada i Gata de Gorgos. D'altra banda, la Directora d'Infermeria del DSD, Natalia Casado, ha assegurat que “la primera fase de vacunació als centres escolars de la Marina Alta s'ha culminat amb èxit abans de les festes nadalenques, a la franja d'edat compresa entre els 9-11 anys”.  

 

Pere Clemente
D. Pedro Comente, Diretor Assistencial Departament de Salut de Dénia

Protocols dactuació en cas de COVID

 

Es recomana que els pacients acudeixin als centres sanitaris del DSD sempre amb cita prèvia, excepte en cas d'emergència. A més, cal recordar als usuaris la importància de fer un ús responsable dels telèfons d'Urgències, tant dels centres de salut com de l'Hospital. Per a la resolució de dubtes o la petició de cita prèvia, teniu a la vostra disposició el Mostrador Virtual mailto:mostrador.virtual@marinasalud.es o les APP Mostrador Virtual MS o GVA Salut

 

 

L'objectiu és millorar l'accessibilitat, a través de diferents canals i en horaris ampliats –Call Center, Web, Whatsapp, Telegram, SMS, e-mail, App's-. A més, a la nostra lloc web hi ha disponibles una sèrie de vídeos explicatius i informació gràfica per explicar a la població les diferents vies d'accés i com actuar als diferents escenaris que es puguin plantejar.

Visites i Acompanyament a pacients

 

Des del passat
23 de desembre queden prohibides les visites a pacients ingressats als
centres sanitaris. Només es permet la presència d'un màxim de dos
acompanyants –que hauran d'alternar-se entre si- en els casos de necessitat per edat,
embaràs/part, discapacitat, malaltia invalidant o situació assimilable,
tant a l'hospital com a la resta de dispositius sanitaris. Les dues
persones que actuïn com a acompanyants seran sempre les mateixes i el relleu
entre totes dues es farà fora del recinte sanitari. A més, es recomana que
tots dos estiguin vacunats amb pauta completa i complir les mesures de prevenció
i distància social.

 

Qualsevol persona que presenti símptomes respiratoris, febre o que hagi estat
identificada com a contacte estret d'un pacient positiu en els darrers 10
dies, cal abstenir-se dacompanyar a un pacient.

 

En el cas dels acompanyants de pacients COVID, aquests no podran romandre a zones comuns.