Carregador

Ernesto Ventós perfumista, col·leccionista i artista plàstic feia olor a través d'l'art. ¿A partir de quina olor tu?

Nasevo

Ernesto Ventós perfumista, col·leccionista i artista plàstic feia olor a través d'l'art. ¿A partir de quina olor tu?

L'Hospital de Dénia acull l'exposició: "Gent de nassos, nassos ingents"

  • La mostra recull mig centenar d'obres de l'artista NASEVO, expressament seleccionades per al centre deniera
  • Durant els sis mesos de la mostra també se celebraran tallers olfactius amb pacients

la Sala cuidArt del Hospital de Dénia acull l'exposició "Gent de nassos, nassos ingents". Es tracta d'una mostra, formada per mig centenar de peces de NASEVO acrònim (nes en català i les seves inicials) de l'col·leccionista, perfumista i artista català, Ernesto Ventós. L'exposició està comissariada per Cristina Agàpito, directora artística de la Fundació Ernesto Ventós.

Ventós, de professió perfumista, va desenvolupar un agusat sentit de l'olfacte, per la seva falta d'oïda. Per a ell, l'olfacte, va ser l'eix vertebrador de la resta dels sentits: "el primer que ens uneix a el món i el que ens guia amb tot allò que ens envolta", Assegurava el perfumista català. De manera que la seva col·lecció i obra plàstica reclamen una major atenció a les possibilitats d'aquest sentit i ens permeten endinsar-nos en el meravellós món olfactiu.

Ernesto Ventós va consagrar una part molt important de la seva vida a l'art i el nas va ser sempre el fil conductor de la seva tasca, bé com a creador d'essències, col·leccionista o artista plàstic. Les peces que s'exhibeixen ara a Dénia han estat seleccionades expressament per a l'hospital i han d'estar acompanyades de tallers olfactius dirigits a pacients. Se'ls mostrarà la relació d'una essència amb una obra d'art concreta, tal com va concebre NASEVO.

Nasevo

D'altra banda, durant els sis mesos d'exhibició de l'obra, es realitzaran mostrejos de diferents olors amb l'objectiu d'activar la memòria i la imaginació dels participants. Cal recordar que l'olfacte té un gran efecte de reforç sobre els nostres records, fins i tot, superior a la vista i l'oïda. Els records olfactius tenen una permanència en la memòria més llarga que la de les imatges o els sons.

Fundació Ernesto Ventós La Fundació neix amb l'objectiu d'apropar l'experiència artística a través d'aquest sentit que sovint infravalorem, l'olfacte. A través d'accions, tallers i difusió que desenvolupa la Fundació es provocarà el descobriment de tot el que pot aportar el fet d'olorar, una percepció sensorial que condueix directament a el cervell i evoca emocions, records i sensacions. El lema de la Fundació és "Aprendre a olorar».