Carregador

Equips multidisciplinaris per al seguiment dels casos de COVID-19 a la Marina Alta

primària

Equips multidisciplinaris per al seguiment dels casos de COVID-19 a la Marina Alta

  • Especialistes de l'Hospital reforcen als d'Atenció Primària en el seguiment dels pacients COVID
  • A més s'ha establert un nou protocol de suport entre els diferents centres de salut

El Departament de Salut de Dénia -DSD- ha creat nous equips de treball multidisciplinaris per adaptar-se a la pandèmia i realitzar un exhaustiu seguiment dels 4.000 casos de contactes i positius per coronavirus que hi ha en aquests moments a la Marina Alta.

Els professionals de les diferents especialitats que s'ofereixen a l'hospital, durant el pic de la pandèmia, han transformat la seva activitat dedicant bona part de la seva jornada a brindar suport als companys d'Atenció Primària, en el seguiment dels pacients amb coronavirus.

En aquest sentit el gerent del DSD, Luis Carretero, Ha destacat "La flexibilitat que ofereixen models de gestió sanitària perquè cada professional exerceixi la seva tasca on més se'l necessita". Carretero ha agraït als professionals "seva predisposició, sentit de servei públic i capacitat d'adaptació a les circumstàncies, ja que gràcies a l'esforç conjunt i a la feina en equip, hem aconseguit mantenir, en tots els àmbits assistencials, ràtios de saturació assumibles durant els pics de la pandèmia".

Segons el director d'Atenció Primària, Dr. Antoni Barceló, "diàriament comptem amb un conjunt de metges per col·laborar en les borses d'hores que genera cada centre de Salut. De manera que a primera hora del matí aquests professionals poden estar donant suport als de la zona bàsica de Teulada i al migdia a Pego ".

D'aquesta manera, afegeix el Dr. Barceló, "vam aconseguir finalitzar el seguiment d'agendes a primera hora de la tarda i així atendre, segons protocol, als pacients COVID. A partir d'aquesta hora, els equips d'Atenció Continuada són els que prenen el relleu de l'activitat ".

En l'actualitat els equips sanitaris de l'DSD fan un seguiment diari de 1.600 pacients COVID.