Carregador

Ensenyem els escolars a salvar vides

RCP

Ensenyem els escolars a salvar vides

 

 

 

 

membres del Servei de Pediatria de el Departament de Salut de Dénia -DSD- i de la Junta Local de Creu Roja han realitzat una jornada de formació en primers auxilis que, sota l'eslògan de Cors al meu ritme, han participat alumnes d'entre 11-13 anys del Col·legi Alfa i Omega de Dénia.

 

 

Els menors han format grups reduïts de treball i en cadascun han repassat l'algorisme de primers auxilis, que consisteix a conèixer quines dades s'han de proporcionar al 112, com obrir la via aèria, col·locar una persona en posició lateral de seguretat, maniobres de desobstrucció davant d'una sospita d'ennuegament o la reanimació cardiopulmonar –RCP-.

 

 

Segons el Cap de Pediatria del Departament de Salut de Dénia, Dr. Josep Mut, "aquest tipus d'activitats són extremadament importants, ja que es consciencia els menors sobre el poder que poden arribar a tenir les mans: el de salvar vides”.

 

 

Per la seva banda, el President de la Junta Local de Dénia, Eduardo de la Bruna, Ha assegurat que "aquestes formacions són fonamentals i que s'haurien d'impartir de manera sistemàtica a tots els centres escolars, juntament amb temes relacionats amb l'alimentació, l'estalvi energètic o mesures preventives davant d'onades de calor o fred extrem”.

“Cors al meu ritme” és una iniciativa impulsada pels pediatres del DSD, que va arribar a la Marina Alta de la mà de la Dra. Vicenta Mayans, pediatre del CSI de Xàbia. Es tracta d'una adaptació del programa asturià anomenat “RCP des del meu Col·le”.