Carregador

El Departament de Salut de Dénia posa en marxa un pla especial per garantir l'accés a l'atenció sanitària als desplaçats d'Ucraïna

admissió

El Departament de Salut de Dénia posa en marxa un pla especial per garantir l'accés a l'atenció sanitària als desplaçats d'Ucraïna

El Departament de Salut de Dénia -DSD-, en compliment de les directrius establertes per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha engegat un Pla Especial per garantir l'accés a l'atenció sanitària pública a la Marina Alta de les persones desplaçades d'Ucraïna.

En virtut d'aquestes directrius, les persones desplaçades d'Ucraïna podran tramitar l'acreditació per rebre cobertura sanitària a un centre de salut de la Marina Alta oa través del correu: mostrador.virtual@marinasalud.es. Per fer-ho, l'usuari haurà de presentar un document identificatiu i, en cas d'estar empadronat, el certificat del padró.

Des del departament d'acreditació del DSD s'està treballant per facilitar i agilitzar els tràmits per donar-los d'alta al Sistema d'Informació Poblacional -SIP- i que puguin disposar d'una targeta SIP provisional. S'han traduït a l'ucraïnès els documents i la pàgina web del DSD www.marinasalud.es i, a més, es donarà resposta en ucraïnès a les peticions que es realitzin mitjançant el Mostrador Virtual. 

També des del DSD, s'ha establert un protocol d'atenció als menors de 14 anys, a qui se'ls donarà automàticament, juntament amb la SIP provisional, una cita per fer-los una revisió pediàtrica.  

Els refugiats acollits podran rebre cobertura sanitària universal. L'assignació del centre de salut serà el que correspongui segons el mapa sanitari tenint en compte la població d'acollida.