Carregador

El Departament de Salut de Dénia adopta noves mesures, davant la nova situació epidemiològica

centre referència

El Departament de Salut de Dénia adopta noves mesures, davant la nova situació epidemiològica

El Departament de Salut de Dénia -DSD- ha posat en marxa una sèrie de mesures per adaptar la prestació sanitària pública de la Marina Alta a la nova situació epidemiològica.

Segons el gerent de l'DSD, Luis Carretero "per donar resposta a l'actual escenari epidemiològic, i en coordinació amb la resta del Sistema Sanitari Públic, hem adaptat el nostre Pla de Contingència i posat en marxa una sèrie de mesures encaminades a situar els professionals assistencials on més puguin aportar, amb l'objectiu d'atendre les necessitats assistencials i doblegar la corba de contagis".

noves mesures

  • Se suspèn l'activitat quirúrgica, excepte la no demorable.
  • Se suspenen les Consultes Externes presencials de l'Hospital i Centres d'Especialitats, que passaran a realitzar-se com assistència telefònica. Per regla general els pacients no han d'acudir a la seva cita programada, tret que rebin una trucada o missatge SMS indicant el contrari. 
  • Per millorar el funcionament de l'assistència telefònica, les proves diagnòstiques de laboratori i radiologia no es veuran afectades per aquesta mesura i continuaran realitzant-se, tant en els centres de salut com a l'hospital. 
  • Es manté l'activitat d'Atenció Primària i es potencia amb professionals de l'hospital.
  • L'acompanyament de pacients a consultes, proves i hospitalització queda també suspès, excepte en els casos d'embaràs i part, menors d'edat o persones dependents. El DSD reforçarà els procediments de comunicació a pacients i els seus familiars, via telefònica i telemàtica.
  • La Unitat de Cures Intensives -UCI- s'ha ampliat i ha passat de 14 a 34 llits; el mateix que l'hospitalització convencional que passa de 188 a 236 llits, mentre que la UHD -Unitat d'Hospitalització a Domicili, oferta ara 45 llits, enfront de les 30 de què disposava fins al moment.

Pel que fa a la campanya de vacunació enfront del COVID-19, Luis Carretero, ha subratllat que es "estan complint els protocols i els terminis previstos, amb una forta implicació dels professionals". En aquest sentit ha afegit que, "en col·laboració amb Salut Pública, seguirem treballant per mantenir el màxim nivell de compliment dels objectius de el pla de vacunació".