Carregador

Educació maternal on-line

Educació maternal on-line

Les llevadores del Departament de Salut de Dénia -DSD- ofereixen classes d'educació maternal de manera en línia i oberta a futurs pares i mares que estiguin interessats a rebre la formació.

La formació, via zoom, té lloc tots els dimecres feiners, en horari de 16:00 a 18:00. Consta de 8 sessions en què s'aborden les temàtiques següents: prepart, part, mètodes no farmacològics i farmacològics per a l'alleujament del dolor, cures al puerperi, cures al nounat i lactància materna. No cal la inscripció prèvia per accedir-hi.

L'objectiu és poder arribar a aquelles persones que, per diferents motius, no es poden desplaçar als seus centres de salut per realitzar la formació de manera presencial. En aquest sentit, Silvia Crespo, supervisora ​​de llevadores, subratlla que: “Comencem la formació en línia durant la pandèmia. Actualment hem iniciat les sessions presencials als centres de salut, però hem detectat que hi ha mares que tenen dificultat a assistir-hi. Per això, creiem que pot ser una manera de facilitar-los la formació”.

A més, les comares del DSD ofereixen una xerrada en línia dirigida a gestants que es troben el primer trimestre de l'embaràs. La formació se celebra el darrer dimarts de cada mes, de 16 a 00. Recull aspectes importants per a la dona, com són: els canvis físics i psicològics, la importància de mantenir un estil de vida saludable i de fer seguiment a l'embaràs, els símptomes del primer trimestre i la prevenció de malalties, entre d'altres. I pretén, resoldre dubtes i reforçar la informació que ofereixen les llevadores a les primeres consultes.