Carregador

Ecocardiografies al Centre de Salut de Calp

ecografia clínica

Ecocardiografies al Centre de Salut de Calp

  • Suposa un nou avenç en la implantació de l'ecografia clínica a l'Atenció Primària
  • L'ONG Help ha donat una sonda específica per fer aquest tipus d'exploracions

El Centre de Salut de Calp disposa d'un ecògraf que ara també pot fer exploracions cardíaques, gràcies a la incorporació d'una nova sonda donada per la ONG Help of Marina Alta.

L'ecografia clínica s'està implantant a l'Atenció Primària de la Marina Alta. De moment en disposen els centres de salut de Teulada, Pego, Xàbia, Orba i Calp.

L'objectiu és introduir l'ecografia clínica a la pràctica diària dels especialistes en Medicina Familiar i Comunitària per sumar-la a l'exploració física i ampliar així la capacitat diagnòstica.

Els beneficis per al pacient són directes, ja que se us ofereix un diagnòstic més ràpid en complementar-se amb l'ecografia la informació que proporciona l'exploració física tradicional, sense ocasionar cap risc, ja que és una tècnica absolutament innòcua.

En els darrers anys, gràcies a la tecnologia i la formació específica dels facultatius, l'ecografia clínica s'està estenent com a gran aliada de la pràctica clínica ja que augmenta la capacitat diagnòstica i resolutiva, optimitza les derivacions a Atenció Especialitzada, redueix els temps de atenció i satisfacció, tant dels pacients com dels professionals.

ecocardi calç