Carregador

Després d'una infecció greu per COVID-1, els fàrmacs biològics han de reiniciar-passat un mes

biològics farmàcia

Després d'una infecció greu per COVID-1, els fàrmacs biològics han de reiniciar-passat un mes

El Comitè d'Biològics del Departament de Salut de Dénia -DSD- adverteix que, els pacients crònics tractats amb fàrmacs biològics, no poden reprendre la seva medicació habitual si han tingut una infecció greu per COVID-19, fins a un mes després de donar negatiu en la prova de PCR.

Aquestes indicacions van dirigides a pacients que estan sent tractats amb fàrmacs biològics que actuen contra la artritis reumatoide, la Psoriasi, la Malaltia de Crohn o la Colitis Ulcerosa.

A diferència dels químics, els fàrmacs biològics són molècules de grans dimensions formades per proteïnes que són produïdes per organismes vius. En aquest tipus medicaments s'inclouen els anticossos, les interleucines i les vacunes. L'avantatge d'aquests tractaments, enfront dels tractaments tradicionals, és que dirigeixen la seva acció i preserven les cèl·lules sanes.

El Comitè de Biològics de el Departament de Salut de Dénia és un grup d'experts format per facultatius especialistes en Farmàcia, Dermatologia, Medicina Digestiva, Reumatologia, Al·lergologia i Pneumologia.