Carregador

• 8 fotògrafs i 1 virus

Covidphotodiaries

• 8 fotògrafs i 1 virus

L'Hospital de Dénia acull @covidphotodiaries, una mostra de 8 destacats fotoperiodistes espanyols durant el confinament.

El Hospital de Dénia acull l'exposició Covidphotodiaries dels fotoperiodistes, Manu Brabo, Judith Prat, Susana Girón, Anna Surinyach, Isabel Permuy, Olmo Calvo, Javier Fergo i José Colom.

La mostra recull un bon nombre d'instantànies que els autors van prendre al llarg de les setmanes de confinament a casa nostra. Davant la impossibilitat de complir els seus compromisos nacionals i internacionals i, donades les restriccions de mobilitat, es van unir al voltant de la pàgina de Instagram @covidphotodiaries amb el compromís de pujar fotos diàriament sobre el moment històric que travessava Espanya.

Poc després, el grup va comptar amb el suport de Cànon, Metges del Món y DKV Seguros. A partir d'aquí, part de la feina, a més de a la xarxa social, es va estructurar al voltant d'una lloc web i una exposició itinerant, que és la que es pot veure ara a la Sala cuidArt de l'Hospital de Dénia.

La mostra, que estarà instal·lada fins al proper 5 d'abril, recull moments molt íntims en residències per a gent gran, unitats de cures intensives, el món rural, les festes religioses confinades, els treballadors de camp o simplement la vida que s'obria pas, malgrat el virus.

Manu Brabo se centra en la seva Gijón natal; mentre que Judith Prat aborda la feina dels cuidadors o Susana Girón el gir que dóna la vida davant d'una nova manera de relacionar-nos. Javier Fergo es desplaça fins als llocs més vulnerables; José Colom desenvolupa bona part del seu treball en les residències de gent gran. Per la seva banda, Olmo Calvo ens explica, en primera persona, com passa la seva parella l'últim tram d'embaràs i el naixement de la seva filla; alhora que Anna Surinyach descriu el dia a dia dels sanitaris i Isabel Permuy segueix el dia a dia del confinamento de dues actrius al centre de Madrid.